headerphoto

Programul Rabla

rablareciclare

Programul de stimulare a innoirii Parcului national auto (denumit popular Programul "Rabla") se va desfasura si in anul 2016. Regulile din acest an pentru obtinerea primei de casare in cadrul programului "Rabla" sunt incluse in Ordinul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor nr. 954/2016 pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national.

Sesiunea de inscriere a persoanelor fizice a inceput in data de 14 iunie 2016. In acest an, prima de casare pentru persoane fizice isi pastreaza cuantumul pe care-l are inca din anul 2013, adica 6.500 de lei. Totusi, pe langa prima se mai adauga si cate un ecobonus, cu posibilitate de cumulare, pentru anumite caracteristici, suma finala putand sa ajunga la 8.750 de lei.

Prima de casare si un ecobonus pot fi solicitate si de catre proprietarii persoane juridice care detin autoturisme, autoutilitare usoare sau autospeciale/ autospecializate usoare inmatriculate in Romania si care au o vechime de cel putin opt ani. Acestia pot solicita, prin intermediul cererii de finantare, echivalentul in lei a cel mult 200.000 de euro (sau 100.000 de euro, in cazul celor ce activeaza in transporturi rutiere). In 2016, prima de casare are acelasi cuantum din ultimii trei ani, adica 6.500 de lei. Insa, primei de casare i se poate adauga si cate un ecobonus (cu posibilitate de cumulare) pentru cumpararea de autoturisme mai putin poluante.

In acest an, firmele si persoanele fizice se pot inscrie si in programul "Rabla Plus", in cadrul caruia se poate cumpara o masina electrica noua cu o finantare nerambursabila de maximum 20.000 de lei. De retinut este ca persoanele acceptate in "Rabla Plus", fie ele fizice sau juridice, care vor sa-si cumpere masina electrica prin "Rabla", pot cumula ecotichetul de 20.000 de lei cu prima de casare de 6.500 de lei, obtinand, astfel, 26.500 de lei.

In cazul in care doriti sa beneficiati de Prima de casare, Core Mataliat va poate ajuta sa obtineti "Certificatul de distrugere al autoturismului uzat". In plus va vom oferi un pret extrem de bun pentru achizitionarea ca deseu a tipului de autoturism respectiv.
rablareciclare
Suntem autorizati de
-- Ministerul Transporturilor si de
-- Registrul Auto Roman
pentru dezmembrarea vehiculelor scoase din uz.

Pentru a te ajuta sa te informezi in privinta programului iti furnizam cateva informatii:

Sprijina si tu reciclarea!

puzzle

Pentru a avea un comporta ment eco-res ponsabil trebuie ca la nivel de individ si de grup, sa ne schimbam mentalitatile si obiceiurile.Trebuie sa fim constienti ca in fiecare zi de munca sau de vacanta avem ocazia sa reducem impactul negativ asupra mediului, generat de activitatile noastre.

Gandeste-te inainte de a arunca lucrurile care nu-ti mai trebuie!

1. Nu arunca nimic la intimplare , chiar daca nu gasesti imediat un cos de gunoi tot ramane de datoria ta sa ai grija unde arunci;

2. Ajuta-ti familia sa sorteze pe categorii gunoiul produs;

3. Respecta indicatiile de pe containerele de colectare selectiva si nu amesteca materiale diferite;

4. Turteste recipientii inainte de a-i introduce in container pentru a mari cantitatea de deseuri colectate si transportate ;

5. Cumpara de preferinta produse ambalate sumar .

Atunci cand va hotarati sa reciclati materiale, luati mai intai legatura cu centrul nostru de reciclare si informati-va care sunt cerintele de transport si manipulare. Respectati regurile de reciclare!