La ce folosește reciclarea fierului vechi și a altor metale?

La ce folosește reciclarea fierului vechi și a altor metale?

Cu siguranță sunt multe persoane care se întreabă la ce folosește colectarea fierului, ce se întâmplă cu fierul după colectare și cum se refolosește fierul colectat. De aceea, vom încerca în rândurile de mai jos să oferim cât mai multe informații și detalii despre aceste aspecte, dar și despre importanța reciclării fierului vechi și a altor metale.

Încă din cele mai vechi timpuri meșterii au observat că uneltele și armele vechi și uzate puteau fi folosite pentru producerea unora noi, reducând astfel efortul de prelucrare, exploatare și transport a materialului necesar. Astfel a luat naștere, încă din antichitate, prima formă de colectare și reciclare a fierului și metalelor reutilizabile.

Cu timpul, o dată cu măsurarea efectelor negative pe care le au exploatarea resurselor și cantitatea de dioxid de carbon emisă în procesul de prelucrare, s-a ajuns și la reciclarea ecologică sau pentru protejarea mediului înconjurător.

Cum se reciclează fierul vechi?

Cea mai simplă și sigură metodă pentru reciclarea și valorificarea fierului este reprezentată de centrele și companiile de colectare a deșeurilor metalice. Acestea sunt autorizate și avizate pentru a prelua, sorta, trata și trimite spre refolosire deșeurile de fier sau alte metale.

Un astfel de centru de reciclare materiale feroase și neferoase se poate ocupa, în cazul unei cantități mai mari de deșeuri, și de preluarea directă de la companie sau de la gospodărie a metalului disponibil.

Procesul de reciclare a deșeurilor are faze manuale și faze mecanizate. Acestea includ recuperarea, separarea, sortarea, zdrobirea și compactarea materialelor pentru a fi depozitate, transportate și valorificate la firmele care folosesc produse reciclate în procesul de producție.

Cum puteți proceda pentru a recicla fier sau alte metale reutilizabile?

Pentru a simplifica procesul de reciclare, posesorii deșeurilor metalice pot veni la centru pentru valorificare sau pot suna pentru a fi ridicate produsele de către noi.

Odată ajunse la centrul nostru de reciclare feroase și neferoase, deșeurile metalice sunt clasificate și separate manual, în funcție de tipul și calitatea materialul din care sunt fabricate. În cazul utilajelor sau automobilelor va fi necesara dezmembrarea, valorificarea a ceea ce mai poate fi folosit și apoi reciclarea.

Procesul este efectuat adesea de către personal calificat, folosind metode specifice și mașini industriale specializate și, evident, în conformitate cu legislația și reglementările în vigoare. Metalele odată separate, fragmentate și compactate pot fi transportate și vândute diferitelor industrii care le folosesc ca materie primă pentru procese de fabricație produse noi.

La ce folosește colectarea fierului vechi?

S-a observat că datorită colectării, recuperării și refolosirii acestor materiale se reduce cantitatea de deșeuri de materii prime naturale și se poluează mai puțin apa, aerul și solul.

Măsurătorile au arătat că realizarea unui produs nou din material reciclat implică cu 20% mai puține emisii de carbon, legate de prelucrare și transport. În plus se evită și dezastrele ecologice legate de extracția excesivă a materiilor prime.

Cea mai simplă metodă pentru a încuraja reciclarea a fost și este înființarea și aprobarea unor centre de colectare și valorificare a fierului și metalelor reutilizabile, la care oamenii pot apela oricând. Dacă această recuperare aduce persoanelor și firmelor care predau deșeurile și ceva bani, interesul poate fi mult mai mare și mai justificat.

Elaborarea unei legislații speciale și impunerea unor norme de reciclare pentru fier și alte metale a contribuit și sperăm să ajute și mai mult la protejarea mediului și la reducerea consumului de energie.

Concluzie:

Practic toate metalele pot fi reciclate și folosite pentru a produce ceva nou. Unele dintre ele, precum oțelul sau fierul, o pot face într-un mod nelimitat, fără a-și pierde proprietățile și calitatea. De aceea, interesul pentru recuperarea și refolosirea diferitelor metale reciclate este unul cât se poate de util și de justificat.

Pentru a afla mai multe detalii și pentru apela la centrul nostru de colectare feroase și neferoase, ne puteți contacta cu încredere, oricând!